EKO Pasztet z gęsi pastwiskowej powstaje z mięsa gęsi kołudzkiej hodowanej w naszym certyfikowanym gospodarstwie ekologicznym. Nasze ptaki pasą się na pastwiskach, gdzie mają swobodny dostęp do świeżej trawy i czystej wody. Do przygotowania drobiowego pasztetu z gęsiny używamy wyłącznie ekologicznego mięsa gęsi, wątróbki gęsiej oraz niewielkiej ilości tłuszczu gęsiego. Smak staropolskiego pasztetu z gęsiny podkreślają naturalne przyprawy. To prawdziwy pasztet gęsi bez konserwantów i sztucznych dodatków, którego smak wynika z jakości składników. Świetnie sprawdza się na kromce świeżego chleba albo jako składnik deski wędlin.
Ekologiczny domowy pasztet z gęsi – zamów, zanim zniknie
Nie prowadzimy masowej produkcji, każdy słoik tradycyjnego pasztetu gęsiego to efekt naszej rzemieślniczej pracy i starannie dobranych składników – ekologicznego mięsa gęsi i naturalnych przypraw. Jeśli chcesz spróbować, jak smakuje prawdziwy pasztet tradycyjny z gęsią wątróbką, zamów teraz – zanim ten pyszny pasztet trafi na stoły innych smakoszy.
Staropolski pasztet z gęsiny bez konserwantów – tradycyjne rzemiosło
Wszystko robimy ręcznie – od rozbioru tuszki gęsi po zrobienie pasztetu. Prosty skład, ekologiczne, naturalne przyprawy i rzemieślnicza praca sprawiają, że to kwintesencja smaku pasztetów tradycyjnych.
Domowy pasztet z gęsiny bez konserwantów z Manufaktury Dobra ma smak prawdziwego pasztetu takiego, jaki dawniej robiono w domach i któremu trudno się oprzeć.
Pasztety z gęsiny z Manufaktury Dobra – poznaj wyjątkowy smak staropolskiego pasztetu z gęsi
Podstawą naszego pasztetu drobiowego z gęsi jest ekologiczne mięso gęsi pastwiskowej z naszej certyfikowanej hodowli. Łączymy je z gęsią wątróbką i odrobiną tłuszczu gęsiego, a całość uzupełnia naturalny rosół z gęsi. Dzięki wątróbce smak staropolskiego pasztetu wyróżnia się na tle innych pasztetów drobiowych, a niewielka ilość smalcu gęsiego powoduje, że łatwo rozsmarować go na chlebie. Do pysznego pasztetu gęsiego możesz podać m.in. konfiturę z żurawiny, kapary czy marynowane grzyby.
Świeżość i smak zamknięte w słoiku
Nasz pyszny pasztet pakujemy w szklane słoiki, bo to najlepszy sposób, by zachować świeżość produktu i tradycyjny smak pasztetu staropolskiego. Szkło nie wchodzi w reakcję z żywnością, a przy tym jest całkowicie wolne od szkodliwych substancji. Dzięki temu przygotowany z mięsa gęsiego prawdziwy pasztet domowy trafia do Ciebie w formie bezpiecznej, ekologicznej i zgodnej z ideą zero waste.
Dlaczego warto spróbować pasztetu gęsiego z Manufaktury Dobra?
Pyszny pasztet z Manufaktury Dobra to esencja smaku tradycyjnego pasztetu staropolskiego. Powstaje zgodnie z regionalnym przepisem na domowy pasztet drobiowy z gęsi. Robimy go z najlepszych ekologicznych składników – mięsa i gęsiej wątróbki oraz naturalnych przypraw z niewielki dodatkiem zdrowego gęsiego smalcu. Każdy kęs to wyjątkowy smak prawdziwego pasztetu bez sztucznych dodatków i konserwantów.
- Prowadzimy własną ekologiczną hodowlę gęsi, nasze ptaki żyją na pastwiskach, jedzą naturalne pożywienie bez antybiotyków i GMO i rosną zgodnie z rytmem natury.
- Do naszego tradycyjnego pasztetu gęsiego nie dodajemy konserwantów i polepszaczy smaku, używamy wyłącznie naturalnych przypraw.
- Tradycyjny pasztet gęsi pakujemy w szklane słoiki, w ten sposób, ograniczamy ilość odpadów i chronimy środowisko.
Ekologiczna gęś pastwiskowa
Gęsina jest bardzo uniwersalnym mięsem. Możesz przygotować gęś pieczoną albo naturalny rosół z gęsi, a z mięsa i wątróbki gęsiej upiec pasztet drobiowy o niepowtarzalnym smaku. Jednak zanim to zrobisz, spróbuj, jak smakuje prawdziwy pasztet z gęsi pastwiskowej.
Warunki przechowywania
| Parametr | Wartość |
|---|---|
| Przechowywanie | 0-7 st. C |
| Termin przydatności | 24 godziny od otwarcia |
| Pakowanie | słoik szklany, produkt pasteryzowany |




