sklep@manufakturadobra.pl +48 666 030 030
Mikoszów 41, 57-100 Strzelin
Kontakt z nami
Address: Mikoszów 41, 57-100 Strzelin
Obserwuj nas

Darmowa wysyłka od 350 zł dla produktów kupionych w tym samym terminie wysyłki.

EKO Pasztet z Gęsi Pastwiskowej 190 g

Dostawa: od 22.98 zł
Rozliczenie: przedpłata

24,00 

Najniższa cena brutto z 90 dni: 24,00 .

Cena za kilogram: 126.3 zł

Zapytaj o produkt

    EKO Pasztet z gęsi pastwiskowej powstaje z mięsa gęsi kołudzkiej hodowanej w naszym certyfikowanym gospodarstwie ekologicznym. Nasze ptaki pasą się na pastwiskach, gdzie mają swobodny dostęp do świeżej trawy i czystej wody. Do przygotowania drobiowego pasztetu z gęsiny używamy wyłącznie ekologicznego mięsa gęsi, wątróbki gęsiej oraz niewielkiej ilości tłuszczu gęsiego. Smak staropolskiego pasztetu z gęsiny podkreślają naturalne przyprawy. To prawdziwy pasztet gęsi bez konserwantów i sztucznych dodatków, którego smak wynika z jakości składników. Świetnie sprawdza się na kromce świeżego chleba albo jako składnik deski wędlin.

    Ekologiczny domowy pasztet z gęsi – zamów, zanim zniknie

    Nie prowadzimy masowej produkcji, każdy słoik tradycyjnego pasztetu gęsiego to efekt naszej rzemieślniczej pracy i starannie dobranych składników – ekologicznego mięsa gęsi i naturalnych przypraw. Jeśli chcesz spróbować, jak smakuje prawdziwy pasztet tradycyjny z gęsią wątróbką, zamów teraz – zanim ten pyszny pasztet trafi na stoły innych smakoszy.

    Staropolski pasztet z gęsiny bez konserwantów – tradycyjne rzemiosło

    Wszystko robimy ręcznie – od rozbioru tuszki gęsi po zrobienie pasztetu. Prosty skład, ekologiczne, naturalne przyprawy i rzemieślnicza praca sprawiają, że to kwintesencja smaku pasztetów tradycyjnych.

    Domowy pasztet z gęsiny bez konserwantów z Manufaktury Dobra ma smak prawdziwego pasztetu takiego, jaki dawniej robiono w domach i któremu trudno się oprzeć.

    Pasztety z gęsiny z Manufaktury Dobra – poznaj wyjątkowy smak staropolskiego pasztetu z gęsi

    Podstawą naszego pasztetu drobiowego z gęsi jest ekologiczne mięso gęsi pastwiskowej z naszej certyfikowanej hodowli. Łączymy je z gęsią wątróbką i odrobiną tłuszczu gęsiego, a całość uzupełnia naturalny rosół z gęsi. Dzięki wątróbce smak staropolskiego pasztetu wyróżnia się na tle innych pasztetów drobiowych, a niewielka ilość smalcu gęsiego powoduje, że łatwo rozsmarować go na chlebie. Do pysznego pasztetu gęsiego możesz podać m.in. konfiturę z żurawiny, kapary czy marynowane grzyby.

    Świeżość i smak zamknięte w słoiku

    Nasz pyszny pasztet pakujemy w szklane słoiki, bo to najlepszy sposób, by zachować świeżość produktu i tradycyjny smak pasztetu staropolskiego. Szkło nie wchodzi w reakcję z żywnością, a przy tym jest całkowicie wolne od szkodliwych substancji. Dzięki temu przygotowany z mięsa gęsiego prawdziwy pasztet domowy trafia do Ciebie w formie bezpiecznej, ekologicznej i zgodnej z ideą zero waste.

    Dlaczego warto spróbować pasztetu gęsiego z Manufaktury Dobra?

    Pyszny pasztet z Manufaktury Dobra to esencja smaku tradycyjnego pasztetu staropolskiego. Powstaje zgodnie z regionalnym przepisem na domowy pasztet drobiowy z gęsi. Robimy go z najlepszych ekologicznych składników – mięsa i gęsiej wątróbki oraz naturalnych przypraw z niewielki dodatkiem zdrowego gęsiego smalcu. Każdy kęs to wyjątkowy smak prawdziwego pasztetu bez sztucznych dodatków i konserwantów.

    • Prowadzimy własną ekologiczną hodowlę gęsi, nasze ptaki żyją na pastwiskach, jedzą naturalne pożywienie bez antybiotyków i GMO i rosną zgodnie z rytmem natury.
    • Do naszego tradycyjnego pasztetu gęsiego nie dodajemy konserwantów i polepszaczy smaku, używamy wyłącznie naturalnych przypraw.
    • Tradycyjny pasztet gęsi pakujemy w szklane słoiki, w ten sposób, ograniczamy ilość odpadów i chronimy środowisko.

    Ekologiczna gęś pastwiskowa

    Gęsina jest bardzo uniwersalnym mięsem. Możesz przygotować gęś pieczoną albo naturalny rosół z gęsi, a z mięsa i wątróbki gęsiej upiec pasztet drobiowy o niepowtarzalnym smaku. Jednak zanim to zrobisz, spróbuj, jak smakuje prawdziwy pasztet z gęsi pastwiskowej.

    Warunki przechowywania

    Parametr Wartość
    Przechowywanie 0-7 st. C
    Termin przydatności 24 godziny od otwarcia
    Pakowanie słoik szklany, produkt pasteryzowany

    Gdzie i w jakie dni dostarczacie tuszki i produkty?

    Obecnie jesteśmy w stanie dostarczyć nasze tuszki i wyroby pod każdy adres w Polsce. Wysyłki odbywają się co tydzień w pniedziałki, wtorki, środy. Odbiór osobisty na terenie gospodarstwa możliwy jest po wcześniejszym kontakcie telefonicznym i złożeniu zamówienia.

    Jak dużą zamrażarkę muszę mieć, żeby przechowywać 5,10, 20, 40 tuszek?

    Zrobiliśmy dla Was proste wyliczenie wielkości zamrażarek, jakich będziecie potrzebować do przechowywania naszych kurczaków. I tak, zakładając, że kurczaki przed zmrożeniem zostaną poporcjowane, to potrzebujemy

    • dla 5 tuszek – ok 30 litrów zamrażarki
    • dla 10 tuszek – ok 60 litrów zamrażarki
    • dla 20 tuszek – ok 120 litrów zamrażarki
    • dla 40 kurczaków – ok 240 litrów zamrażarki (jeżeli zamówicie kurczaki z dostawą na wrzesień z zamiarem zjedzenia jednego w tygodniu).

    Jeżeli będziecie chcieli mrozić w całości to będzie potrzebna większa zamrażarka. Oczywiście, podroby i łapki mrozimy osobno.

    Jak świeże są kurczaki i co dostanę kupując 1 tuszkę?

    Ekstremalnie świeże. W sobotę ptaki jeszcze chodzą po pastwisku a we wtorek są już dostarczone do Was. Podroby i łapki są sprzedawane razem z tuszkami. Wszystko pakujemy próżniowo.

    Czy tuszki zawieraja podroby?

    Tak.

Manufaktura Dobra
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.