Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Wołowina premium z Manufaktury Dobra to mięso najwyższej jakości, pochodzące z krów starej, szkockiej rasy Highland Cattle. Nasze stado hodujemy na ekologicznych zielonych pastwiskach, bez użycia antybiotyków i hormonów. W Manufakturze Dobra zwierzęta dorastają zgodnie z naturalnym rytmem przyrody, dzięki temu możemy zaoferować zdrowe, soczyste i bardzo smaczne mięso wołowe.
Wołowina premium to świetny wybór dla osób, szukających naturalnego, prawdziwego smaku wołowiny, bez konserwantów i ulepszaczy. Z najlepszej wołowiny Highland przygotujesz wiele wyjątkowych potraw, zarówno na codzienny obiad, jak i uroczystą kolację.
Zapraszamy do naszego internetowego sklepu mięsnego , gdzie znajdziesz najwyższej jakości wołowinę Highland pochodzącą z naszej hodowli. Zdrowe, wysokiej jakości mięso zwierząt z pastwiskowej hodowli grass fed, łączy w sobie wspaniały smak wołowiny i doskonałe walory odżywcze, którymi wyróżniają się wyłącznie produkty najwyższej jakości. Dostarczamy to świetnej jakości mięso wołowe, bezpiecznie zapakowane i świeże, bezpośrednio do Twojego domu.
W naszym rodzinnym gospodarstwie prowadzimy naturalną hodowlę bydła na zielonych, rozległych pastwiskach, to tzw. hodowla „grass fed”. Zgodnie z naszymi przekonaniami, przestrzegamy też rygorystycznych standardów zrównoważonego rolnictwa. Dlatego nasza najlepsza wołowina to wyjątkowo zdrowe wysokiej jakości mięso wołowe klasy premium – bardzo soczyste, delikatne i o bogatym, pełnym smaku.
Rasa Highland Cattle ma naturalnie marmurkowe pyszne mięso świetnej jakości, z niską zawartością cholesterolu. To pyszne mięso nadaje się do gotowania, duszenia, pieczenia, smażenia grillowania i wędzenia. Jeśli więc szukasz świeżego mięsa najlepszej jakości, pochodzącego z polskiej hodowli to wybór mięsa wołowego z Manufaktury Dobra będzie słuszną decyzją.
Hodowla „grass fed” oznacza, że nasze zwierzęta żywią się trawą na pastwiskach, a nie paszami przemysłowymi czy zbożowymi. Taka zdrowa, zielona dieta ma wpływ na właściwości i wspaniałą jakość mięsa zwierząt z naszego stada. Najwyższej jakości produkty z bydła „grass fed” są zdrowsze i zawierają więcej składników odżywczych, takich jak kwasy omega-3, czy przeciwutleniacze.
W naszym gospodarstwie nie stosujemy hormonów, antybiotyków ani GMO, dlatego smaczne mięso wołowe z Manufaktury Dobra cieszy się takim uznaniem klientów, a polędwica, żebra, udziec, tatar, czy podroby wyróżniają się wspaniałą jakością mięsa i smakiem, którego nie da się podrobić.
Pełne smaku mięso najlepszej jakości z krów rasy Highland Cattle wyróżnia się marmurkową strukturą i naturalnym aromatem. Smak prawdziwej wołowiny Highland, cenią zarówno szefowie kuchni, jak i smakosze na całym świecie.
Ta odporna na trudne warunki atmosferyczne i zmiany pogody, stara rasa, z charakterystycznym długim włosem, dostarcza super jakości mięsa o niezrównanych walorach odżywczych. Dzięki temu, że w Manufakturze Dobra dbamy o dobrostan zwierząt i hodujemy nasze stado w zgodzie z naturą, mięso wołowe charakteryzuje się soczystością, jest miękkie, pełne smaku, a jednocześnie bogate w witaminy, minerały i białko..
Bogaty wybór mięsa wołowego najlepszej jakości z Manufaktury Dobra pozwala na przygotowanie wielu różnorodnych, zdrowych i pożywnych dań – od wykwintnych steków po domowe gulasze. Każdy wyjątkowy kawałek mięsa wołowego dostępny w sklepie internetowym Manufaktura Dobra to produkt najwyższej jakości i naszej rzemieślniczej pracy. Wszystko po to, by na talerzu znalazło się pyszne mięso super jakości. Każdy kawałek najlepszej wołowiny Highland ma swoje przeznaczenie, więc możesz z niej przygotować różnorodne dania, praktycznie na każdą okazję. Kto raz spróbuje, na długo zapamięta wyjątkowy smak najlepszej wołowiny z Manufaktury Dobra.
Polędwica to kawałek mięsa najlepszego gatunku, bardzo delikatny i wyjątkowo miękki. Soczystą polędwicę doceniają miłośnicy tatara, najlepszych steków i pieczeni. Wystarczy ją krótko obsmażyć, by wydobyć bogaty smak z tego soczystego mięsa najlepszej jakości. Kto raz spróbuje polędwicy wołowej z Manufaktury Dobra, na długo zapamięta wyjątkowy smak najlepszej wołowiny premium.
Ligawa jest jednym z najbardziej lubianych elementów tuszy. Delikatne, a jednocześnie zwarte mięso rewelacyjnej jakości doskonale nadaje się na bitki i zrazy. Po przyrządzeniu zachowuje soczystość i pełny smak mięsa. To najlepsza wołowina do przygotowania prostych i zdrowych dań.
Jest wyjątkowo soczystym i delikatnie przerośniętym tłuszczem kawałkiem mięsa najlepszej jakości. Ma bogaty smak i jest bardzo uniwersalnym fragmentem tuszy wołowej. Ten wyjątkowy kawałek mięsa wołowego charakteryzuje się naturalną marmurkową strukturą i miękkością. Z antrykotu wołowego powstają jedne z najlepszych steków, nadaje się również do smażenia, pieczenia, grillowania oraz do przygotowania tatara.
Rostbef łączy w sobie mięso najwyższej jakości i intensywny aromat. To bardzo smaczne mięso wołowe, doskonałe na pieczeń, steki oraz do przygotowania tatara. Rostbef, nawet po dłuższym czasie pieczenia zachowuje soczystość i prawdziwy smak mięsa wołowego premium.
Pochodzące z udźca mięso wołowe charakteryzuje się bogatym smakiem i zwartą konsystencją. Idealnie sprawdzi się do pieczenia lub duszenia. To doskonałe mięso na bitki wołowe, można je także wykorzystać jako mięso gulaszowe.
Dla miłośników powolnego gotowania – szponder i mostek to idealne mięso gulaszowe i rosołowe. Po długim duszeniu lub gotowaniu stają się miękkie, aromatyczne i pełne smaku. Szponder i mostek są niezastąpione w domowej kuchni, do przygotowania esencjonalnych bulionów. Świetna jakość mięsa sprawia, że potrawy mają bogaty smak i są bogate w wartości odżywcze.
Podroby z krów rasy Highland Cattle, takie jak wątroba wołowa, ozór czy serce wołowe należą do największych skarby tradycyjnej kuchni. To wyjątkowe kawałki mięsa rewelacyjnej jakości, pełne żelaza i naturalnych składników odżywczych. Można je przygotować na wiele sposobów, a ozór w galarecie często widnieje w menu renomowanych restauracji.
Starannie oczyszczone i przygotowane do gotowania flaki wołowe, zachowują swoją naturalną strukturę i pełny smak mięsa. Po długim gotowaniu stają się delikatne, miękkie i aromatyczne. Można z nich przygotować pyszne flaki wołowe po zamojsku albo włoskie trippa alla Fiorentin.
Kości wołowe szpikowe to jeden z bardziej wartościowych, choć niedocenianych elementów tuszy. Zawarty w nich szpik jest źródłem kolagenu, żelaza i minerałów, które wspierają organizm i nadają wywarom smak prawdziwego mięsa. Z kości szpikowych można ugotować wyjątkowo klarowne i wartościowe dla zdrowia kości, stawów i skóry, buliony kolagenowe o bogatym smaku. W tradycyjnej kuchni kości wołowe są też niezbędnym dodatkiem do rosołu.
Nasze mięso gulaszowe z Highland Cattle pochodzi z części takich jak szponder, mostek, udziec czy pręga. Po długim duszeniu jest wyjątkowo miękkie, aromatyczne i sycące. To mięso super jakości, które w domowych gulaszach zachowuje soczystość i bogaty smak prawdziwej wołowiny.
Goleń (ossobuco), inaczej pręga wołowa to pyszne mięso gulaszowe z kawałkiem kości szpikowej, która nadaje potrawom smak i aromat. Podczas duszenia goleń (ossobuco) nabiera miękkości, a szpik z kości podkreśla prawdziwy smak wołowiny. Dzięki zawartości kolagenu potrawy są gęste i zawiesiste. To gulaszowe mięso najwyższej jakości, idealne do powolnego gotowania w winie lub bulionie.
Jeśli szukasz najwyższej jakości wołowiny premium, miękkiej i pełnej aromatu, który wynika z naturalnej hodowli na pastwiskach, a nie z ulepszaczy smaku, to znajdziesz ją w Manufakturze Dobra. Wybór mięsa wołowego z naszego gospodarstwa
W Manufakturze Dobra zamówienie świeżego mięsa wołowego z dostawą do domu jest proste i intuicyjne. Oferujemy najlepsze mięso wołowe pochodzące z naszej własnej pastwiskowej hodowli krów rasy Highland Cattle. Dzięki temu masz pewność, że otrzymujesz zapakowany próżniowo i zabezpieczony wkładami chłodzącymi, bardzo dobry kawałek mięsa – świeży, naturalny i bez antybiotyków.
Jeśli cenisz prawdziwy smak wołowiny i chcesz odżywiać się zdrowo, mięso wołowe z dostawą do domu prosto z Manufaktury Dobra to idealny wybór. Każda porcja to produkt najwyższej jakości, przygotowany rzemieślniczo i wysyłany wprost z naszego rodzinnego ekologicznego gospodarstwa – bez pośredników i z gwarancją świetnej jakości mięsa.
Smaczne mięso wołowe krów wypasanych na pastwiskach cieszy się uznaniem szefów kuchni i zwolenników zdrowego odżywiania. Dobrej jakości wołowina grass fed to podstawa najlepszych steków, sycących gulaszy, pysznych bitek wołowych czy flaków. Jest zdrowsza, smaczniejsza i bardziej wartościowa od mięsa krów z hodowli przemysłowych, dlatego warto sięgać po najlepsze mięso wołowe z naturalnych hodowli.
Tak, pod warunkiem że pochodzi z odpowiedzialnej i naturalnej hodowli. Wołowina premium z Manufaktury Dobra to czerwone mięso najwyższej jakości, hodowane bez użycia antybiotyków, hormonów czy GMO. Dzięki diecie „grass fed” zawiera więcej zdrowych tłuszczów omega-3 i przeciwutleniaczy.
Rewelacyjnej jakości mięso wołowe z hodowli „grass fed” ma niższą zawartość tłuszczów nasyconych i cholesterolu w porównaniu z wołowiną z konwencjonalnych hodowli. Wołowina premium jest ważnym elementem zbilansowanej diety, szczególnie jeśli zależy Ci na pysznym mięsie świetnej jakości i wartościach odżywczych.
Najwyższej jakości produkty z Manufaktury Dobra pochodzą z wolno wypasanego bydła Highland Cattle, które wypasamy na ekologicznych pastwiskach. To bardziej marmurkowe i lepsze mięso wołowe, bogatsze w składniki odżywcze. W przeciwieństwie do czerwonego mięsa z konwencjonalnych, hodowli, najlepsze mięso wołowe nie zawiera antybiotyków, hormonów ani sztucznych dodatków i ma smak prawdziwego mięsa, który wyczujesz od pierwszego kęsa.
