Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Swojskie wyroby mięsne z ekologicznego gospodarstwa Manufaktura Dobra, to coś więcej niż tylko kawałek mięsa na talerzu. Przygotowując domowe kiełbasy bez konserwantów i różnorodne przetwory mięsne w słoikach, kultywujemy tradycję smaku staropolskiej kuchni. Wszystkie swojskie wyroby wędliniarskie i przetwory powstają z certyfikowanego mięsa wieprzowego i drobiowego, pochodzącego z naszej ekologicznej hodowli, gdzie dbamy o dobrostan i zdrowie zwierząt. Dorastając na 42 hektarach pastwisk, nasi podopieczni mają nieskrępowany dostęp do starego sadu, źródlanej wody i świeżego powietrza.
Nasze polecane produkty mięsne wytwarzamy rzemieślniczo, kontynuując staropolskie tradycje wędliniarskie. Dlatego sprzedawane w Manufakturze Dobra kiełbasy i przetwory mięsne dostępne są w niewielkich ilościach. Jeśli chcesz spróbować przetworów mięsnych – kabanosów, domowego pasztetu, smalcu albo domowej kiełbasy, nie odkładaj decyzji – zamów, zanim znikną.
Tradycyjne domowe kiełbasy i swojskie wyroby mięsne z Manufaktury Dobra nie zawierają żadnych chemicznych dodatków. Wybierając tradycyjne produkty wysokiej jakości z naszego certyfikowanego gospodarstwa ekologicznego, Klienci mają pewność, że powstały z naturalnych składników i na podstawie tradycyjnych receptur.
We współczesnym świecie coraz więcej osób stara się prowadzić zdrowy styl życia, poszukuje swojskich wyrobów wędliniarskich i zwraca uwagę na składniki przetworów mięsnych. W Manufakturze Dobra przygotowujemy wyroby mięsne wyłącznie z mięsa z własnej hodowli ekologicznej. Nasze naturalne wyroby wędliniarskie bez konserwantów dostarczamy bezpiecznie zapakowane wprost pod Twoje drzwi.
Nasze świnie rasy puławskiej, kurczaki, kaczki i gęsi pastwiskowe żyją spokojnie na pastwiskach i jedzą ekologiczną karmę, którą sami przygotowujemy. To wszystko ma wpływ na zdrowie zwierząt i ich dobrostan. Nie dodajemy chemicznych dodatków ani do karmy dla zwierząt, ani do naszych tradycyjnych wyrobów mięsnych.
W Manufakturze Dobra naturalne wyroby wędliniarskie, w tym wysokiej jakości swojskie wędliny i różnorodne przetwory mięsne w słoikach powstają wyłącznie z certyfikowanego mięsa wieprzowego i drobiowego. Takie podejście wynika z naszego przekonania, że samopoczucie i zdrowie zwierząt przekłada się na wysoką jakość mięsa wieprzowego i drobiowego.
Tradycyjne przetwory mięsne mają tę przewagę, że powstają w sposób rzemieślniczy i mają krótki skład. Produkcja wyrobów tradycyjnych to pracochłonny proces, który zaczyna się od ręcznego rozbioru tuszy i odpowiedniej segregacji kawałków mięsa, a kończy na doprawianiu naturalnymi przyprawami i tradycyjnym wędzeniu dymem olchowym. W ten sposób w naszym gospodarstwie powstają wysokiej jakości produkty, które zachwycają smakiem i aromatem wyrobów tradycyjnych.
Na podstawie tradycyjnych receptur, przekazywanych z pokolenia na pokolenie, przygotowujemy wyroby mięsne ręcznie, zgodnie z rzemieślniczą sztuką wędliniarską. Tradycyjne wędzenie pozwala nam wydobyć z mięsa to, co najlepsze – smak i aromat wyrobów tradycyjnych. Nie dodajemy chemii, wszystkie swojskie wyroby, zawierają wyłącznie naturalne składniki i ekologiczne przyprawy. Dlatego w 100% naturalne wyroby wędliniarskie z Manufaktury Dobra smakują tak, jak powinny smakować.
Wszystkie swojskie wyroby wędliniarskie z Manufaktury Dobra smakują tak, jak powinny smakować specjały polskiej kuchni tradycyjnej.
Kabanosy i kiełbasy produkujemy rzemieślniczo, wyłącznie z naturalnych składników: certyfikowanego mięsa wieprzowego lub drobiowego i ekologicznych naturalnych przypraw. Tradycyjne wędzenie dymem olchowym nadaje im doskonały smak i aromat, już choćby z tego powodu warto spróbować przetworów mięsnych oferowanych przez Manufakturę Dobra.
Domowe pasztety, parówki i smalec pakujemy w słoikach, gotowe do użycia. Parówki z kurczaka, kaczki, gęsi są delikatne i bogate w wartości odżywcze, a naturalne przyprawy nadają im wyjątkowy smak. Ekologiczny smalec z kaczki i smalec z gęsi sprawdzą się do smażenia i pieczenia, ale też pomogą na wiele dolegliwości.
Półgęsek to uwędzone mięso z gęsi, które możesz pokroić i położyć na kanapki. Wyjątkowy smak wędzonego kurczaka pastwiskowego, filetu z kurczaka, piersi z kaczki i półgęska to efekt tradycyjnego wędzenia. Te wszystkie swojskie wyroby wędzone powstają z drobiu hodowanego u nas – kurczaki, kaczki i gęsi z ekologicznej hodowli i zawierają wyłącznie naturalne składniki.
Certyfikowane mięso wieprzowe, kurczaki, kaczki i gęsi z naszej ekologicznej hodowli pochodzą od zwierząt, które dorastają i żyją w zgodzie z naturą i rozwijają się w swoim tempie. Nie podajemy im antybiotyków ani przyśpieszaczy wzrostu. Zapewniamy naszym podopiecznym wszystko, czego potrzebują i dbamy o zdrowie zwierząt. Dlatego certyfikowane mięso wieprzowe surowe i drób z Manufaktury Dobra ma naturalny smak, jest zdrowy i pełen wartości odżywczych.
Oprócz najwyższej jakości swojskich wędlin i różnorodnych przetworów mięsnych dostępnych w sklepie Manufakturadobra.pl, oferujemy produkty nieprzetworzone, takie jak surowe wyroby mięsne (polędwica wieprzowa, golonka, boczek czy tuszki kurczaka, kaczki i gęsi pastwiskowej). Przesyłka surowych wyrobów mięsnych jest zawsze odpowiednio zabezpieczona, aby mięso dotarło świeże i smaczne.
