Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Niedostępne
Smaczny i zdrowy kurczak pastwiskowy pochodzi z naszej certyfikowanej ekologicznej hodowli, którą prowadzimy w zgodzie z naturą. Nasze ptaki żywią się świeżą trawą i ziołami dorastając na prawdziwych ekologicznych łąkach. Dodatkowo codziennie otrzymują świeżą paszę ekologiczną, którą sami dla nich przygotowujemy. Dzięki temu ekologiczne mięso kurczaka wolnowybiegowego smakuje wyjątkowo – jest soczyste, aromatyczne i pełne wartości odżywczych.
Prowadzimy hodowlę metodami naturalnymi, więc świeże ekologiczne mięso drobiowe oferujemy tylko sezonowo. W ten sposób ekologiczna tuszka kurczaka pastwiskowego zachowuje naturalny smak i pełne wartości odżywcze. Dostępność ekologicznych tuszek kurczaka jest ograniczona i zależy od cyklu życia zwierząt. Dlatego nie czekaj i zamów, zanim zniknie.
W ekologicznej hodowli Manufaktura Dobra BIO kurczaki pastwiskowe żyją średnio około 16 tygodni na ekologicznych łąkach, na których ustawiamy opracowane przez nas mobilne kurniki. Dbamy o to, by ptaki miały zawsze dostęp do świeżej trawy, czystej wody i ekologicznej paszy przygotowanej z certyfikowanych zbóż, m.in. jęczmienia i pszenicy. Dzięki temu każda tuszka kurczaka EKO jest produktem najwyższej jakości, bogatym w pełnowartościowe białko i pełnym mikroelementów.
Naturalne metody hodowli w mobilnych kurnikach, prawdziwe ekologiczne łąki porośnięte świeżą trawą oraz wolna od GMO i antybiotyków podawana ptakom codziennie świeża pasza, stanowią gwarancję, że mięso kurczaka hodowanego w Manufakturze Dobra jest zdrowe i smaczne.
W naszej hodowli kurczaki rosną wolno, a to również pozytywnie wpływa na wysoką jakość mięsa kurczaka bez antybiotyków. Dlatego kurczak wolnowybiegowy jest zdrową i pełną składnikach odżywczych alternatywą dla każdego, kto ceni jakość mięsa i chce zapewnić sobie i najbliższym zdrowe produkty spożywcze.
Tuszka kurczaka pastwiskowego różni się wyglądem i smakiem od tych z masowej produkcji. Ekologiczne mięso kurczaków wolnowybiegowych z Manufaktury Dobra jest jędrne, soczyste i ma naturalny, wyrazisty smak. Wysoka jakość mięsa oznacza również lepsze wartości odżywcze tuszki oraz więcej witamin i mikroelementów. Produkty drobiowe z certyfikowanej ekologicznej hodowli Manufaktura Dobra wyróżniają się też niepowtarzalnym smakiem, dzięki temu klasyczny pieczony kurczak pastwiskowy jest ozdobą każdego stołu.
W naszej ekologicznej certyfikowanej hodowli kurczaki pastwiskowe mają dostęp do czystych ekologicznych łąk – to właśnie takie naturalne metody hodowli decydują o smaku ekologicznego mięsa drobiowego. Ptaki mogą skubać trawę, grzebać w ziemi i jeść zdrową ekologiczną paszę. Dzięki temu ekologiczne mięso kurczaka BIO z wolnego wybiegu smakuje inaczej niż typowy kurczak sklepowy. Ekologiczne mięso drobiowe z Manufaktury Dobra jest pełne aromatu i bardzo dobrze tolerowane przez organizm. Oferujemy ekologiczne mięso kurczaka bez antybiotyków. Wysyłane do klientów tuszki kurczaka EKO pakujemy próżniowo i dodatkowo zabezpieczamy wkładami chłodzącymi, aby dotarły świeże i pyszne.
Ekologiczna tuszka kurczaka to produkt najwyższej jakości, który można wykorzystać w kuchni na setki sposobów. Klasyczny pieczony kurczak czy zupa na ekologicznym mięsie drobiowym mają naturalny smak mięsa kurczaka.
Bardzo konkretne Wartości odżywcze tuszki kurczaka pastwiskowego to kolejna zaleta mięsa drobiowego z Manufaktury Dobra. Pełnowartościowe białko oraz większa ilość mikroelementów i witamin korzystnie wpływają na zdrowie. Dzięki delikatnemu mięsu ekologiczna tuszka kurczaka jest idealna do pieczenia, duszenia czy gotowania na parze. Kupując tuszkę kurczaka z Manufaktury Dobra, wybierasz zdrową żywność, która zachowuje naturalny smak i gwarancję wysokiej jakości mięsa.
Poza świeżą lub mrożoną tuszką kurczaka eko w sklepie ManufakturaDobra.pl znajdziesz także przetwory z mięsa drobiowego – parówki BIO w słoikach, pasztety oraz kiełbasy. Wszystko z mięsa kurczaka ekologicznego z naszej hodowli. Te sezonowe produkty drobiowe, warto zawsze mieć w swojej lodówce, bo każde opakowanie to gwarancja najwyższej jakości mięsa ekologicznego.
Hodowla kurczaka pastwiskowego to także jajka ekologiczne, które pochodzą od ekologicznych kur z naszej certyfikowanej hodowli. Dzięki naturalnemu karmieniu i dbaniu o dobrostan zwierząt jajka ekologiczne są wyjątkowo smaczne.
Jeśli zastanawiasz się, gdzie kupić mięso bez chemii, odpowiedzią jest sklep Manufaktury Dobra. W Manufakturzedobra.pl oferujemy ekologiczne mięso bez konserwantów, wędliny oraz przetwory mięsne i jajka ekologiczne. Wszystko pochodzi z naszego gospodarstwa. w którym kultywujemy naturalne metody hodowli i dbamy o dobrostan zwierząt. Każdy pyszny i zdrowy kurczak wolnowybiegowy, którego zamówisz w sklepie on-line Manufakturadobra.pl to efekt naszej pracy.
Każda tuszka kurczaka rozbierana jest ręcznie, a świeże kurczaki pakujemy próżniowo. To rozwiązanie pozwala na bezpieczne przechowywanie, a jednocześnie mięso zachowuje naturalny smak i wartości odżywcze tuszki.
Kurczaki pakujemy próżniowo od razu po rozbiorze mięsa – dzięki temu oferujemy ekologiczne mięso świeże i pozbawione chemii. Kurczak pastwiskowy przyjeżdża do klientów wprost z naszej fermy, a sezonowa sprzedaż tuszek gwarantuje najwyższej jakości produkt.
Kupując naszą EKO tuszkę kurczaka pastwiskowego, wybierasz mięso, które:
