W Manufakturze Dobra oferujemy mięso kaczki z naszej własnej ekologicznej hodowli. Rzemieślnicza produkcja mięsa z kaczki nie odbywa się na taśmie, więc waga tuszki i poszczególnych elementów może się różnić – ostateczna cena mięsa jest podawana dopiero po zważeniu.
Mięso kaczki pastwiskowej EKO – zamów, zanim zniknie
Z jednej kaczki powstaje zaledwie kilka porcji rzemieślniczo przygotowanych specjałów: surowa tuszka kaczki, wędzona pierś z kaczki, pasztet kaczy, kiełbasa i parówki z kaczki oraz smalec kaczy. Ekologiczne kacze mięso cechuje naturalna soczystość i bogaty smak. Z uwagi na ograniczoną liczbę sztuk, warto zamówić wcześniej.
Najwyższa jakość kaczego mięsa z Manufaktury Dobra
W Manufakturze Dobra jakość kaczego mięsa to efekt naszej pracy – od hodowli kaczek na ekologicznych pastwiskach, przez naturalne żywienie, aż po rzemieślniczy rozbiór. Oferujemy wyłącznie mięso najwyższej jakości, pochodzące z własnej ekologicznej hodowli, gdzie produkcja mięsa z kaczki odbywa się w małej skali. Dzięki temu mięso kaczki stanowi produkt pełen wartości odżywczych i wyjątkowego smaku. Ręczne porcjowanie, brak chemii i dbałość o każdy gram kaczego mięsa – to właśnie czyni mięso kaczki pastwiskowej EKO absolutnie wyjątkowym.
Nasze kaczki – ekologiczna hodowla od podstaw
W Manufakturze Dobra hodowla kaczek bio odbywa się w warunkach ekologicznych, bez chemii i bez pośpiechu. Produkcja mięsa z kaczki to ręczna praca, zgodna z rytmem przyrody, ale dzięki temu w mięsie kaczym znajduje się tylko to, co naturalne. Dlatego właśnie produkcji kaczki nie przyspieszamy żadnymi dodatkami.
Świeże mięso od nas nie zawiera żadnych wzmacniaczy smaku, konserwantów czy barwników. W przypadku surowego mięsa stawiamy na chłodzenie i pakowanie próżniowe – dzięki temu surowe mięso zachowuje wszystkie właściwości. W przypadku przetworów i wędlin, takich jak pasztet kaczy czy wędzona pierś z kaczki jedynym konserwantem jest sól.
Wartości odżywcze mięsa z kaczki
Mięso z kaczki bio należy do bardzo cenionych mięs drobiowych. Łączy w sobie wysoką zawartością białka, bogaty profil kwasów tłuszczowych korzystnych dla zdrowia i intensywny, wyjątkowy smak. Zalety mięsa kaczki trudno przecenić, to świetny wybór dla tych, którzy szukają alternatywy dla kurczaka czy gęsi. Mięso kaczki wyróżniają też właściwości. Wartości odżywcze mięsa z kaczki wspomagają odporność, metabolizm i kondycję. Kaczka jako źródło białka sprawdzi się również w jadłospisach niskowęglowodanowych oraz bogatych w zdrowe tłuszcze, w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe.
Surowe mięso z kaczki w diecie BARF
Mięso kaczki wskazane jest nie tylko w kuchni tradycyjnej, ale również w ramach diety BARF, opartej na surowym mięsie wraz z tłuszczem i podrobami. W wielu przypadkach mięso kaczki to po prostu najzdrowszy wybór.
Ekologiczne mięso kaczki w diecie – jak mięso z kaczki wpływa na zdrowie?
Mięso kaczki wyróżnia ciemniejsza barwa, intensywny aromat i bogatszy skład. Wprowadzenie mięsa kaczki do diety może realnie wspierać zdrowie. Kaczka dostarcza nie tylko kalorii, dzięki wysokiej zawartości białka, obecności kwasów tłuszczowych omega oraz jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, pomaga dbać o serce, układ nerwowy i odporność. W mięsie kaczym znajduje się też sporo żelaza i cynku i witamin z grupy B, niezbędnych np. dla osób aktywnych lub z niedoborami.
Wartości odżywcze mięsa z kaczki wspomagają regenerację organizmu i są cenione w dietach redukcyjnych, wysokobiałkowych oraz w ramach diety BARF.
Dlaczego warto wybrać mięso kaczki z Manufaktury Dobra?
Nasze kaczki bio pochodzą z własnej, certyfikowanej hodowli, prowadzonej w sposób ekologiczny i odpowiedzialny. Każda tuszka trafia do rozbioru ręcznego, bo nie korzystamy z linii produkcyjnych. Dzięki temu możemy zagwarantować wysoką jakość kaczego mięsa i jego wyjątkowy smak. Nie stosujemy sztucznych dodatków ani konserwantów – oferujemy wyłącznie ekologiczne mięso kaczek hodowanych w zgodzie z naturą, które świetnie sprawdza się do duszenia, pieczenia, konfitowania czy smażenia. To bogate w wartości odżywcze mięso najwyższej jakości idealnie wpisuje się w potrzeby osób, dla których kaczka jako źródło białka i zdrowych kwasów tłuszczowych omega to wybór świadomy.
Waga | 3 kg |
---|