sklep@manufakturadobra.pl +48 666 030 030
Mikoszów 41, 57-100 Strzelin
Kontakt z nami
Address: Mikoszów 41, 57-100 Strzelin
Obserwuj nas

Darmowa wysyłka od 350 zł dla produktów kupionych w tym samym terminie wysyłki.

EKO Filet z Kurczaka Pastwiskowego 500 g

Dostawa: od 22.98 zł
Rozliczenie: przedpłata

52,50 

Najniższa cena brutto z 90 dni: 52,50 .

Cena za kilogram: 105 zł

Zapytaj o produkt

    Wędzony filet z kurczaka – zamów, zanim zniknie

    Nie prowadzimy masowej produkcji, dlatego ilość porcji wędzonych piersi z kurczaka jest ograniczona. Wędzone przysmaki trafiają do sprzedaży w niewielkich ilościach i szybko znikają – dlatego warto zamówić od razu.

    Wędzona pierś z kurczaka pastwiskowego – wyjątkowy smak ekologicznego mięsa

    Ekologiczna wędzona pierś z kurczaka pastwiskowego z naszej certyfikowanej hodowli wyróżnia się nie tylko wyśmienitym smakiem, ale i wartościami odżywczymi. Zdrowy i bogaty w białko filet z kurczaka na długo zaspakaja głód i dostarcza cennych składników.

    Powolne wędzenie w naszej małej wędzarni naturalnym dymem z drewna nadaje mięsu smak, złocisty kolor i delikatny aromat wędzonego kurczaka. Dzięki temu wędzone piersi są soczyste, miękkie i wyjątkowo smaczne.

    Kurczak wędzony pastwiskowy – ekologiczna hodowla w zgodzie z rytmem przyrody

    Nasze kurczaki dorastają w naturalnych warunkach, z dostępem do pastwisk, świeżej wody i czystego powietrza. Karmimy je karmą bez GMO i antybiotyków, którą sami przygotowujemy. Dlatego wędzony kurczak pastwiskowy z Manufaktury Dobra ma naturalny mięsny smak i jest bogatszy w wartości odżywcze.

    Własna wędzarnia i rzemieślnicze podejście

    Każdą tuszkę porcjujemy ręcznie. Wędzenie filetów piersi kurczaka odbywa się w małej wędzarni, w naszym gospodarstwie, dzięki czemu mięso zachowuje swoją soczystość i naturalny aromat. Tak powolnie i starannie wędzone mięso i inne wędzone przysmaki, nie potrzebują żadnych ulepszaczy.

    W Manufakturze Dobra wędzone przysmaki robimy wyłącznie ze świeżego mięsa. Wszystko – od hodowli po pakowanie – dzieje się w jednym miejscu, w naszym certyfikowanym gospodarstwie ekologicznym.

    Bez chemii i konserwantów – tylko przyprawy naturalne

    Do przygotowania wędzonych piersi z kurczaka używamy tylko soli kłodawskiej i ekologicznych naturalnych przypraw. W naszej wędzarni mięso wędzimy naturalnym dymem – bez wzmacniaczy smaku, fosforanów czy konserwantów. Dlatego wędzone mięso drobiowe z Manufaktury Dobra ma delikatny, ale wyrazisty aromat wędzonego kurczaka.

    Wędzony filet piersi kurczaka – niezastąpiony składnik prostych i wykwintnych dań.

    Wędzona pierś z kurczaka świetnie smakuje pokrojona w cienkie plasterki na kanapce, jako składnik sałatki z warzywami i serem czy dodatek do makaronu, wzbogacając ich smak wędzonym aromatem. Wędzoną pierś z kurczaka można też podgrzać i podać na ciepło w towarzystwie pieczonych warzyw.

    Dlaczego warto wybrać filet wędzony z kurczaka z Manufaktury Dobra?

    Każdy filet piersi kurczaka pochodzi z naszej własnej, ekologicznej hodowli kurczaków pastwiskowych.

    • Wszystkie etapy przygotowania odbywają się w 100% ręcznie.
    • Wędzone piersi kurczaka powstają w małych partiach.
    • Nie stosujemy konserwantów – sól kłodawska i naturalne przyprawy zapewniają wędzonej piersi z kurczaka doskonały smak.
    • Wędzone mięso kurczaka pastwiskowego jest soczyste, zdrowe i wyróżnia się naturalnym aromatem.
    • Filet z kurczaka z jest uniwersalnym składnikiem wielu dań i świetnie podkreśla ich smak wędzonym aromatem.

    Bardzo prosty skład, tylko ekologiczne produkty!

    EKO Filet z Kurczaka Pastwiskowego, sól kłodawska, EKO ziele angielskie, EKO liść laurowy, EKO rozmaryn, substancja konserwująca – azotyn sodu.

    Filet peklowany, wędzony i parzony

    100 g produktu otrzymano ze 138 g fileta z kurczaka pastwiskowego

    Dlaczego warto wybrać nasz filet z kurczaka?

    Mięso z ekologicznych kurczaków – hodowane na rozległych pastwiskach, tylko naturalna karma, brak antybiotyków.

    Wysoka zawartość mięsa – aż 138 g filetu na 100 g gotowego produktu.

    Tradycyjne peklowanie i wędzenie – bez pośpiechu, bez kompromisów.

    Warunki przechowywania

    ParametrWartość
    Przechowywanie0-7 st. C
    Termin przydatności30 dni. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin
    PakowanieVAC

    Gdzie i w jakie dni dostarczacie tuszki i produkty?

    Obecnie jesteśmy w stanie dostarczyć nasze tuszki i wyroby pod każdy adres w Polsce. Wysyłki odbywają się co tydzień w pniedziałki, wtorki, środy. Odbiór osobisty na terenie gospodarstwa możliwy jest po wcześniejszym kontakcie telefonicznym i złożeniu zamówienia.

    Jak dużą zamrażarkę muszę mieć, żeby przechowywać 5,10, 20, 40 tuszek?

    Zrobiliśmy dla Was proste wyliczenie wielkości zamrażarek, jakich będziecie potrzebować do przechowywania naszych kurczaków. I tak, zakładając, że kurczaki przed zmrożeniem zostaną poporcjowane, to potrzebujemy

    • dla 5 tuszek – ok 30 litrów zamrażarki
    • dla 10 tuszek – ok 60 litrów zamrażarki
    • dla 20 tuszek – ok 120 litrów zamrażarki
    • dla 40 kurczaków – ok 240 litrów zamrażarki (jeżeli zamówicie kurczaki z dostawą na wrzesień z zamiarem zjedzenia jednego w tygodniu).

    Jeżeli będziecie chcieli mrozić w całości to będzie potrzebna większa zamrażarka. Oczywiście, podroby i łapki mrozimy osobno.

    Jak świeże są kurczaki i co dostanę kupując 1 tuszkę?

    Ekstremalnie świeże. W sobotę ptaki jeszcze chodzą po pastwisku a we wtorek są już dostarczone do Was. Podroby i łapki są sprzedawane razem z tuszkami. Wszystko pakujemy próżniowo.

    Czy tuszki zawieraja podroby?

    Tak.

Manufaktura Dobra
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.