Kontakt z nami
Address: Mikoszów 41, 57-100 Strzelin
Obserwuj nas

Wędliny ekologiczne

Ekologiczne wędliny bez dodatków

Nie trzeba być znawcą, żeby czuć różnicę w smaku między zwykłą wędliną a tą naturalną, pachnącą przyprawami i bez konserwantów. Wpływa na to pochodzenie ekologicznego mięsa świń rasy puławskiej, rzemieślniczy sposób przygotowania, a przede wszystkim skład naszych EKO wędlin. Oprócz naturalnych wędlin ekologicznych robimy domowe pasztety z kaczki, gęsi i kurczaka oraz pyszny smalec.

Coraz więcej osób poszukuje naturalnych wędlin ekologicznych, ponieważ chce wiedzieć, co je – i to jest bardzo zdrowy kierunek. Dodatkowo kupując produkt ekologiczny z Manufaktury Dobra, wspierasz polskie, rodzinne gospodarstwo.

Od pastwiska do kanapki – swojskie wędliny ekologiczne i naturalne

Wysokiej jakości mięso ekologiczne to podstawa każdej domowej wędliny, dlatego w naszym gospodarstwie zaczynamy od hodowli. Kaczki, kurczaki, gęsi i świnie rasy puławskiej hodujemy w rytmie natury. Nasze zwierzęta hodujemy na pastwiskach, gdzie jedzą naturalną paszę bez hormonów i antybiotyków, którą przygotowujemy sami ze zbóż pochodzących od lokalnych gospodarzy, wcześniej również wykonujemy badania, które publikujemy tutaj. Dzięki temu ich mięso ma wyjątkowy smak i aromat. To właśnie z takiego ekologicznego mięsa powstają wędliny w Manufakturze Dobra. Swojskie wędliny ekologiczne zaczynają się od naszej troski o zwierzęta i odpowiedzialności za cały proces.

Smak taki jak dawniej – EKO wędliny domowe

Jeśli pamiętasz, jak smakują domowe wędliny naturalne bez konserwantów, to już wiesz, co u nas znajdziesz. Swojskie wędliny ekologiczne to nie przemysł, ale tradycyjne rzemiosło. Odpowiedzialna hodowla, ręczny rozbiór wysokiej jakości mięsa ekologicznego, wolne wędzenie, przyprawy i czas – nic więcej nie potrzeba, żeby zrobić EKO wędlinę. Jeśli szukasz produktów wysokiej jakości o krótkim, uczciwym składzie, nasze swojskie wędliny ekologiczne to świetny wybór.

Jak rozpoznać wędliny ekologiczne?

Pierwszym kryterium, na które warto zwrócić uwagę, aby rozpoznać wędliny ekologiczne, jest skład, drugim źródło. Jeśli wiesz, skąd pochodzi mięso i jak powstała wędlina, wiesz już dużo.

Wędliny ekologiczne sklep ManufakturaDobra.pl

Przekonaj się, jak smakują swojskie wędliny ekologiczne. W naszym sklepie znajdziesz produkty wysokiej jakości z mięsa pochodzącego z naszej własnej hodowli, w tym EKO-Kiełbasę z Kaczki Pastwiskowej, EKO Kabanosy z Gęsi Pastwiskowej czy EKO Półgęsek z Gęsi Pastwiskowej. Oprócz wędlin robimy domowe pasztety i pyszny EKO Smalec z Gęsi Pastwiskowej oraz EKO Smalec ze Świni Pastwiskowej z cebulką. Wszystkie domowe wędliny powstają bez pośpiechu i według tradycyjnych metod, dlatego w naszym internetowym sklepie wędliny dostępne są w podanych na stronie ManufakturaDobra.pl terminach.

Jak pakujemy EKO wędliny?

Nasze domowe wędliny EKO powstają bez sztucznych dodatków. Wszystkie naturalne wędliny pakujemy próżniowo, a parówki, pasztety i smalce w szklane słoiki. To pozwala na przedłużenie trwałości mięsa i zachowanie świeżości bez potrzeby stosowania konserwantów.

Czy kupując produkt ekologiczny, można spodziewać się różnicy wagi – i dlaczego?

Nie prowadzimy masowej produkcji, dlatego w naszym sklepie swojskie wędliny EKO mogą mieć różną wagę – to urok ręcznej produkcji. Dokładna waga porcji i jej ostateczna cena będą widoczne na rachunku lub fakturze, a podsumowanie płatności zostanie wysłane e-mailem.

Manufaktura Dobra
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.