Wyświetlanie wszystkich wyników: 10
Brak w magazynie
Brak w magazynie
Brak w magazynie
Brak w magazynie
Brak w magazynie
Brak w magazynie
Nie trzeba być znawcą, żeby czuć różnicę w smaku między zwykłą wędliną a tą naturalną, pachnącą przyprawami i bez konserwantów. Wpływa na to pochodzenie ekologicznego mięsa świń rasy puławskiej, rzemieślniczy sposób przygotowania, a przede wszystkim skład naszych EKO wędlin. Oprócz naturalnych wędlin ekologicznych robimy domowe pasztety z kaczki, gęsi i kurczaka oraz pyszny smalec.
Coraz więcej osób poszukuje naturalnych wędlin ekologicznych, ponieważ chce wiedzieć, co je – i to jest bardzo zdrowy kierunek. Dodatkowo kupując produkt ekologiczny z Manufaktury Dobra, wspierasz polskie, rodzinne gospodarstwo.
Wysokiej jakości mięso ekologiczne to podstawa każdej domowej wędliny, dlatego w naszym gospodarstwie zaczynamy od hodowli. Kaczki, kurczaki, gęsi i świnie rasy puławskiej hodujemy w rytmie natury. Nasze zwierzęta hodujemy na pastwiskach, gdzie jedzą naturalną paszę bez hormonów i antybiotyków, którą przygotowujemy sami ze zbóż pochodzących od lokalnych gospodarzy, wcześniej również wykonujemy badania, które publikujemy tutaj. Dzięki temu ich mięso ma wyjątkowy smak i aromat. To właśnie z takiego ekologicznego mięsa powstają wędliny w Manufakturze Dobra. Swojskie wędliny ekologiczne zaczynają się od naszej troski o zwierzęta i odpowiedzialności za cały proces.
Jeśli pamiętasz, jak smakują domowe wędliny naturalne bez konserwantów, to już wiesz, co u nas znajdziesz. Swojskie wędliny ekologiczne to nie przemysł, ale tradycyjne rzemiosło. Odpowiedzialna hodowla, ręczny rozbiór wysokiej jakości mięsa ekologicznego, wolne wędzenie, przyprawy i czas – nic więcej nie potrzeba, żeby zrobić EKO wędlinę. Jeśli szukasz produktów wysokiej jakości o krótkim, uczciwym składzie, nasze swojskie wędliny ekologiczne to świetny wybór.
Pierwszym kryterium, na które warto zwrócić uwagę, aby rozpoznać wędliny ekologiczne, jest skład, drugim źródło. Jeśli wiesz, skąd pochodzi mięso i jak powstała wędlina, wiesz już dużo.
Przekonaj się, jak smakują swojskie wędliny ekologiczne. W naszym sklepie znajdziesz produkty wysokiej jakości z mięsa pochodzącego z naszej własnej hodowli, w tym EKO-Kiełbasę z Kaczki Pastwiskowej, EKO Kabanosy z Gęsi Pastwiskowej czy EKO Półgęsek z Gęsi Pastwiskowej. Oprócz wędlin robimy domowe pasztety i pyszny EKO Smalec z Gęsi Pastwiskowej oraz EKO Smalec ze Świni Pastwiskowej z cebulką. Wszystkie domowe wędliny powstają bez pośpiechu i według tradycyjnych metod, dlatego w naszym internetowym sklepie wędliny dostępne są w podanych na stronie ManufakturaDobra.pl terminach.
Nasze domowe wędliny EKO powstają bez sztucznych dodatków. Wszystkie naturalne wędliny pakujemy próżniowo, a parówki, pasztety i smalce w szklane słoiki. To pozwala na przedłużenie trwałości mięsa i zachowanie świeżości bez potrzeby stosowania konserwantów.
Nie prowadzimy masowej produkcji, dlatego w naszym sklepie swojskie wędliny EKO mogą mieć różną wagę – to urok ręcznej produkcji. Dokładna waga porcji i jej ostateczna cena będą widoczne na rachunku lub fakturze, a podsumowanie płatności zostanie wysłane e-mailem.