sklep@manufakturadobra.pl +48 666 030 030
Mikoszów 41, 57-100 Strzelin
Kontakt z nami
Address: Mikoszów 41, 57-100 Strzelin
Obserwuj nas

Darmowa wysyłka od 350 zł dla produktów kupionych w tym samym terminie wysyłki.

EKO Kiełbasa wieprzowa ze Świni Pastwiskowej 250 g

Dostawa: od 22.98 zł
Rozliczenie: przedpłata

31,00 

Najniższa cena brutto z 90 dni: 31,00 .

Cena za kilogram: 125 zł

Zapytaj o produkt

    Składniki:

    100% EKO mięso ze świni rasy puławskiej, sól kłodawska, EKO czosnek, EKO pieprz czarny, EKO pieprz biały, EKO acerola, substancja konserwująca – azotyn sodu. Osłonka jadalna – jelito wieprzowe 100 g produktu otrzymano ze 136 g mięsa świni pastwiskowej

    Domowa wędzona kiełbasa wieprzowa – zamów, zanim zniknie.

    Nie mamy masowej produkcji. Domowa kiełbasa swojska przygotowana zgodnie z tradycyjną recepturą powstaje w niewielkich ilościach, więc jeśli cenisz sobie tradycyjny smak kiełbasy wieprzowej tradycyjnej zamów już dziś.

    Ekologiczne mięso wieprzowe i tradycyjne przyprawy – najlepszy przepis na przygotowanie kiełbasy wieprzowej tradycyjnej

    Nasz przepis na kiełbasę wieprzową jest prosty – najwyższej jakości ekologiczne wieprzowe mięso świń rasy puławskiej z naszej certyfikowanej hodowli, sól kłodawska, czosnek i tradycyjne przyprawy. Nadzienie trafia do naturalnego jelita wieprzowego. Nie używamy sztucznych osłonek ani sztucznych dodatków w kiełbasie. Dzięki temu powstaje soczysta domowa kiełbasa wieprzowa, która ma wyrazisty smak i aromat, a przydatność kiełbasy swojskiej do spożycia to 30 dni po otwarciu opakowania.

    Jak powstaje EKO kiełbasa wieprzowa z Manufaktury Dobra?

    Rozbiór, porcjowanie i mielenie mięsa do produkcji EKO kiełbasy wieprzowej wykonujemy ręcznie. Przygotowanie kiełbasy swojskiej, nadziewanie w naturalne jelita wieprzowe, a następnie wędzenie domowej kiełbasy odbywa się w małych partiach.

    Taki rzemieślniczy sposób przygotowania kiełbasy pozwala nam zachować aromat i naturalny smak kiełbasy. Od hodowli po gotowy wyrób wszystko robimy sami. W ten sposób powstają wszystkie nasze domowe wędliny – kabanosy i parówki drobiowe oraz zdrowe kiełbasy dobrej jakości.

    Swojska kiełbasa wędzona – bez konserwantów i sztucznych dodatków w kiełbasie

    Swój wspaniały smak kiełbasa wieprzowa tradycyjna zawdzięcza nie tylko wysokiej jakości naturalnym składnikom kiełbasy (ekologiczne mięso świń rasy puławskiej i tradycyjne przyprawy do kiełbasy), ale też rzemieślniczemu procesowi wędzenia kiełbasy.

    W Manufakturze Dobra wędzenie kiełbasy swojskiej przebiega powoli w tradycyjnych wędzarniach, w dymie z drewna. Przygotowanie kiełbasy wędzonej trwa długo, ale dzięki temu nasza tradycyjna wędzona kiełbasa wieprzowa ma naturalny smak kiełbasy, któremu nie sposób się oprzeć.

    Dlaczego warto zamówić zdrową kiełbasę wieprzową tradycyjną?

    Domowe wędliny dobrej jakości z Manufaktury Dobra to efekt doświadczenia i pracy naszej rodziny oraz szacunku do zwierząt i środowiska. Wszystko robimy od początku do końca w naszym gospodarstwie, a naturalny smak kiełbasy i jej wysoka jakość wynikają z tego, że mamy wpływ na każdy etap jej powstawania.

    • Kiełbasa swojska przygotowana jest wyłącznie z ekologicznego mięsa świń rasy puławskiej z naszej własnej hodowli.
    • W 100% naturalne składniki kiełbasy, najwyższej jakości mięso, tradycyjne przyprawy i rzemieślniczy sposób przygotowania kiełbasy wędzonej zapewniają wysoką jakość zdrowej kiełbasy wieprzowej z Manufaktury Dobra.
    • Tradycyjny proces wędzenia kiełbasy naturalnym dymem nadaje kiełbasie naturalny smak i aromat.

    Warunki przechowywania

    ParametrWartość
    Przechowywanie0-7 st. C
    Termin przydatności30 dni. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin
    PakowanieVAC

    Gdzie i w jakie dni dostarczacie tuszki i produkty?

    Obecnie jesteśmy w stanie dostarczyć nasze tuszki i wyroby pod każdy adres w Polsce. Wysyłki odbywają się co tydzień w pniedziałki, wtorki, środy. Odbiór osobisty na terenie gospodarstwa możliwy jest po wcześniejszym kontakcie telefonicznym i złożeniu zamówienia.

    Jak dużą zamrażarkę muszę mieć, żeby przechowywać 5,10, 20, 40 tuszek?

    Zrobiliśmy dla Was proste wyliczenie wielkości zamrażarek, jakich będziecie potrzebować do przechowywania naszych kurczaków. I tak, zakładając, że kurczaki przed zmrożeniem zostaną poporcjowane, to potrzebujemy

    • dla 5 tuszek – ok 30 litrów zamrażarki
    • dla 10 tuszek – ok 60 litrów zamrażarki
    • dla 20 tuszek – ok 120 litrów zamrażarki
    • dla 40 kurczaków – ok 240 litrów zamrażarki (jeżeli zamówicie kurczaki z dostawą na wrzesień z zamiarem zjedzenia jednego w tygodniu).

    Jeżeli będziecie chcieli mrozić w całości to będzie potrzebna większa zamrażarka. Oczywiście, podroby i łapki mrozimy osobno.

    Jak świeże są kurczaki i co dostanę kupując 1 tuszkę?

    Ekstremalnie świeże. W sobotę ptaki jeszcze chodzą po pastwisku a we wtorek są już dostarczone do Was. Podroby i łapki są sprzedawane razem z tuszkami. Wszystko pakujemy próżniowo.

    Czy tuszki zawieraja podroby?

    Tak.

Manufaktura Dobra
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.