Składniki:
100% EKO mięso ze świni rasy puławskiej, sól kłodawska, EKO czosnek, EKO pieprz czarny, EKO pieprz biały, EKO acerola, substancja konserwująca – azotyn sodu. Osłonka jadalna – jelito wieprzowe 100 g produktu otrzymano ze 136 g mięsa świni pastwiskowej
Domowa wędzona kiełbasa wieprzowa – zamów, zanim zniknie.
Nie mamy masowej produkcji. Domowa kiełbasa swojska przygotowana zgodnie z tradycyjną recepturą powstaje w niewielkich ilościach, więc jeśli cenisz sobie tradycyjny smak kiełbasy wieprzowej tradycyjnej zamów już dziś.
Ekologiczne mięso wieprzowe i tradycyjne przyprawy – najlepszy przepis na przygotowanie kiełbasy wieprzowej tradycyjnej
Nasz przepis na kiełbasę wieprzową jest prosty – najwyższej jakości ekologiczne wieprzowe mięso świń rasy puławskiej z naszej certyfikowanej hodowli, sól kłodawska, czosnek i tradycyjne przyprawy. Nadzienie trafia do naturalnego jelita wieprzowego. Nie używamy sztucznych osłonek ani sztucznych dodatków w kiełbasie. Dzięki temu powstaje soczysta domowa kiełbasa wieprzowa, która ma wyrazisty smak i aromat, a przydatność kiełbasy swojskiej do spożycia to 30 dni po otwarciu opakowania.
Jak powstaje EKO kiełbasa wieprzowa z Manufaktury Dobra?
Rozbiór, porcjowanie i mielenie mięsa do produkcji EKO kiełbasy wieprzowej wykonujemy ręcznie. Przygotowanie kiełbasy swojskiej, nadziewanie w naturalne jelita wieprzowe, a następnie wędzenie domowej kiełbasy odbywa się w małych partiach.
Taki rzemieślniczy sposób przygotowania kiełbasy pozwala nam zachować aromat i naturalny smak kiełbasy. Od hodowli po gotowy wyrób wszystko robimy sami. W ten sposób powstają wszystkie nasze domowe wędliny – kabanosy i parówki drobiowe oraz zdrowe kiełbasy dobrej jakości.
Swojska kiełbasa wędzona – bez konserwantów i sztucznych dodatków w kiełbasie
Swój wspaniały smak kiełbasa wieprzowa tradycyjna zawdzięcza nie tylko wysokiej jakości naturalnym składnikom kiełbasy (ekologiczne mięso świń rasy puławskiej i tradycyjne przyprawy do kiełbasy), ale też rzemieślniczemu procesowi wędzenia kiełbasy.
W Manufakturze Dobra wędzenie kiełbasy swojskiej przebiega powoli w tradycyjnych wędzarniach, w dymie z drewna. Przygotowanie kiełbasy wędzonej trwa długo, ale dzięki temu nasza tradycyjna wędzona kiełbasa wieprzowa ma naturalny smak kiełbasy, któremu nie sposób się oprzeć.
Dlaczego warto zamówić zdrową kiełbasę wieprzową tradycyjną?
Domowe wędliny dobrej jakości z Manufaktury Dobra to efekt doświadczenia i pracy naszej rodziny oraz szacunku do zwierząt i środowiska. Wszystko robimy od początku do końca w naszym gospodarstwie, a naturalny smak kiełbasy i jej wysoka jakość wynikają z tego, że mamy wpływ na każdy etap jej powstawania.
- Kiełbasa swojska przygotowana jest wyłącznie z ekologicznego mięsa świń rasy puławskiej z naszej własnej hodowli.
- W 100% naturalne składniki kiełbasy, najwyższej jakości mięso, tradycyjne przyprawy i rzemieślniczy sposób przygotowania kiełbasy wędzonej zapewniają wysoką jakość zdrowej kiełbasy wieprzowej z Manufaktury Dobra.
- Tradycyjny proces wędzenia kiełbasy naturalnym dymem nadaje kiełbasie naturalny smak i aromat.
Warunki przechowywania
| Parametr | Wartość |
|---|---|
| Przechowywanie | 0-7 st. C |
| Termin przydatności | 30 dni. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin |
| Pakowanie | VAC |




