Obecnie jesteśmy w stanie dostarczyć żywność pod każdy adres w Polsce.
Dostawy odbywają się co tydzień (do końca września) w środy i czwartki. Odbiór osobisty na terenie gospodarstwa możliwy jest w środy od 10.00 do 12.00 i czwartki od 17.00 do 19.00
Zamówienia należy składać poprzez sklep na naszej stronie. Tam też dokonuje się przedpłaty.
Ostateczna kwota rozliczenia będzie znana po zważeniu tuszek (w momencie składania zamówienia, zwierzęta jeszcze biegaj po pastwisku) Zostaniecie poinformowani (SMS lub mail) o wysokości dopłaty.
Jeśli dostawa jest realizowana w strefie obsługiwanej przez DPD FOOD, koszt wysyłki 27zł (od jednego do 4 kurczaków w paczce).
Dostawy w pozostałych częściach kraju realizujemy przy użyciu toreb termicznych i żeli chłodzących – koszt wysyłki 30zł za paczkę (w jednej paczce mieści się od 1 do 3 kurczaków)
Obecnie można zamówić do 8 kurczaków pod jeden adres. W przypadku większego zapotrzebowania, prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny Dla tych, którzy chcą zapewnić sobie zdrowe życie przez cały rok, przygotowaliśmy wyliczenia, jak dużą zamrażarkę będą do tego potrzebować (szczegółowe informacje umieściliśmy w odpowiedzi poniżej).
Zrobiliśmy dla Was proste wyliczenie wielkości zamrażarek, jakich będziecie potrzebować do przechowywania naszych kurczaków. I tak, zakładając, że kurczaki przed zmrożeniem zostaną poporcjowane, to potrzebujemy
Jeżeli będziecie chcieli mrozić w całości to będzie potrzebna większa zamrażarka. Oczywiście, podroby i łapki mrozimy osobno.
Tak, Ubojnia na terenie gospodarstwa daje nam przede wszystkim pewność, że kurczak zostanie odpowiednio potraktowany i cały nasz trud włożony w jego wyhodowanie nie zostanie zmarnotrawiony. Ekstremalnie krótki czas od zabrania go z pastwiska do momentu kiedy tuszka trafia do chłodzenia (ok 1,5 godziny) a do tego komfortowe warunki przenoszenia, powodują że ptaki nie przeżywają stresu. Posiadanie ubojni na terenie gospodarstwa pozwala nam również na sprzedaż kurczaków z odbiorem osobistym.
Szanujemy ptaki, które oddają życie, abyśmy my mogli się zdrowo odżywiać. Nie chcemy, żeby żadne życie się zmarnowało. Otrzymując przedpłatę, jesteśmy pewni, że możemy przygotować na dany dzień odpowiednią ilość kurczaków do wysyłki.
Nasze kurczaki całe swoje życie spędzają na certyfikowanych ekologicznie łąkach, żywią się paszą wolną od GMO, bez antybiotyków, hormonów wzrostu i kokcydiostatyków. Jesteśmy jednak dopiero w trakcie uzyskiwania certyfikatu, więc naszego kurczaka nie można jeszcze nazwać ekologicznym, nawet jeśli jego hodowlę prowadzimy w staromodny i w pełni naturalny sposób.
Nasz kurczak żyje od 8 do 12 tygodni, ma dostęp do świeżej trawy i ziół, świeżego powietrza i słońca.Nie robimy wielu rzeczy, które występują w hodowlach konwencjonalnych
Nie posiadamy możliwości transportu produktów zmrożonych. W trakcie sezonu (maj – wrzesień) zamawiajcie świeże kurczaki. Zapasy najlepiej zrobić pod koniec sierpnia i na początku września. Możecie sami zamówić odpowiednią ilość i je zamrozić. Żeby przyrządzić sobie jednego kurczaka na tydzień przez cały rok, potrzebujecie ok. 40 kurczaków do zamrożenia (trzeba założyć, że w przyszłym roku kurczaki w sprzedaży pojawią się na początku lipca).
Chcemy dostarczać Wam najwyższej jakości żywność w rozsądnej cenie. A to jest możliwe tylko przy spełnieniu kilku istotnych warunków. I to daje nam właśnie sezonowe podejście do hodowania kurczaków.
Sezonowość wiąże się z wieloma korzyściami, w tym: