Wyświetlanie jednego wyniku
19 w magazynie
Domowa kiełbasa drobiowa to smakowita wędlina, która łączy to, co najlepsze w mięsie drobiowym. Nie znajdziesz w niej niepotrzebnych dodatków, tylko mięso drobiowe z kurczaka pastwiskowego, kaczki lub gęsi, naturalne jelita, jako jadalną osłonkę i aromatyczne przyprawy. Wszystkie składniki (???) swojskiej kiełbasy drobiowej pochodzą od zwierząt z naszej certyfikowanej, ekologicznej hodowli. Tradycyjny sposób przygotowania kiełbasy – bez konserwantów, bez wzmacniaczy smaku, sprawia, że ta rzemieślnicza zdrowa wędlina jest odpowiednia dla wszystkich chcących się zdrowo odżywiać.
Cena jednej porcji swojskiej kiełbasy domowej drobiowej zależy od dokładnej wagi, a ponieważ w Manufakturze Dobra każdy kawałek ważymy ręcznie tuż przed pakowaniem, dopuszczamy różnice do 20%. Szczegóły zawsze podajemy w podsumowaniu płatności i na fakturze.
Proces produkcji wędlin w naszym gospodarstwie odbywa się ręcznie. Wyrób domowych wędlin opieramy na tradycyjnych recepturach regionalnych i naturalnych składnikach, używamy tylko jadalnych osłonek (naturalne jelita). Domowe kiełbaski drobiowe przygotowujemy w niewielkich ilościach – to tradycyjne rękodzieło wędliniarskie. Przechowywanie wędlin w próżniowych opakowaniach pozwala zachować świeżość, smak i aromat wędlin oraz ich wartość odżywczą. Jeśli zależy Ci na lekkiej i dietetycznej kiełbasie, nie zwlekaj z zamówieniem.
Mięso drobiowe to jedno z najbardziej uniwersalnych źródeł białka. Po jego przygotowaniu powstaje lekka i dietetyczna kiełbasa drobiowa, która ma nie tylko smak i aromat wędlin rzemieślniczych, ale też wysoką wartość odżywczą. To zdrowa wędlina, którą spokojnie można jeść na śniadanie, kolację czy zabrać do pracy.
W procesie produkcji wędlin wykorzystujemy wysokiej jakości mięso drobiowe z naszej ekologicznej, certyfikowanej hodowli, gdzie ptaki rosną w naturalnych warunkach, na pastwiskach. Najczęściej to mieszanka mięsa z ud kurczaka i mięsa z piersi kurczaka albo kaczki lub gęsi. Zmielone mięsa przyprawiamy tylko tym, co naprawdę potrzebne. Dodatki do kiełbasy, które stosujemy to sól, pieprz, czosnek i ewentualnie majeranek. Tradycyjne przygotowanie mięsa i dobór aromatycznych przypraw do kiełbasy nadają naszym zdrowym wędlinom smak i aromat.
Nasze kiełbaski wiejskie drobiowe wytwarzane są w duchu rękodzieła wędliniarskiego. W praktyce oznacza to: ręczne przygotowanie mięsa, małoseryjną produkcję i pełną kontrolę nad każdą porcją domowej kiełbasy drobiowej. Nie używamy maszyn, produkujemy smakowite wędliny bez konserwantów i bez wzmacniaczy smaku – tylko tradycyjne receptury regionalne i aromatyczne przyprawy. Przechowywanie wędlin w próżniowych opakowaniach pozwala zachować świeżość, smak i aromat wędlin oraz ich wartość odżywczą.
Smaku domowych wędlin nic nie zastąpi, a wyrób domowych wędlin drobiowych w Manufakturze Dobra odbywa się zgodnie z najlepszymi zasadami rękodzieła wędliniarskiego. Bazujemy na regionalnych recepturach i własnych pomysłach. Nasza swojska kiełbasa wiejska drobiowa wytwarzana jest ręcznie. Dzięki temu lekka i dietetyczna kiełbasa, którą u nas znajdziesz, ma smak i aromat wędlin tradycyjnych. Jeśli zależy Ci na zdrowej kiełbasie z wysokiej jakości mięsa, która jest naturalna i powstała bez wzmacniaczy smaku – zamów już dziś.